Čvc 132011
 

Ano, je to tak, Tigers Cheerleaders se stali na ECU European Championship v Praze mistry Evropy v kategorii Senior Team Cheer Jazz! Ale vezměme to popořádku, jak to všechno bylo 🙂

Na letošní mistrovství jsme se připravovali do několika soutěžních kategorií seniorských i juniorských (naše juniorky poprvé soutěžily!) a mimo jiné jsme se rozhodli poprvé přihlásit také do jediné dance kategorie, která dosud na MČR byla vypsána (s rozlišením Large a Small). Připravovali jsme se intenzivně především během dubna a začátku května, abychom mohli ukázat na MČR to nejlepší.

A výsledky? 🙂 2. místo v kategorii Senior Allgirl Cheer Level B (celkově 8. místo Senior Allgirl Cheer), 2. místo v Senior Dance Small (celkově 5. místo v Senior Dance = postup na ME), Senior Individual Girl – Veronika Sykorova – 3. místo, Junior Individual Girl – Klárinka Staňková – 10. místo, Junior Allgirl Group – 14. místo.
Díky našemu velmi nečekanému výsledku v kategorii Senior Dance jsme dostali možnost se podívat na ME. Protože na ME jsou taneční kategorie rozděleny na Hip Hop, Cheer Freestyle a Jazz, do každé z nich mohou na ME postoupit za stát nejvýše dva týmy, a kategorii si volí týmy dle umístění – první volí vítěz atd. Protože kategorie Freestyle byla již obsazena, byl pro nás jasnou volbou Jazz.

Celý červen jsme tvrdě pracovali na úplně nové sestavě a technických prvcích – především na piruetách, abychom předvedli co nejlepší výkon, kterým budeme moci hrdě reprezentovat ČR. Spolupracovali jsme také s Lucií Černou, která působí v TeamGym týmu Moravské Slavie Brno a velmi nám se sestavou pomohla. Kromě Jazz dance sestavy se nás také týkala sestava české národní reprezentace – Czech Allstar Teamu, jehož součástí jsou hned 4 naše členky. Czech Allstar Team soutěžil letos v náročné smíšené všestrané kategorii Senior Coed Premier.

Den ECU Cheerleading Championship nastal a my jsme se sešli společně s dalšími asi 1300 soutěžícími v Tesla aréně v Praze. Až na počáteční zmatky při registraci byla soutěž velmi kvalitně zorganizovaná a skutečně na evropské úrovni. Byli jsme opravdu pyšní, že zde můžeme soutěžit. Obě sestavy jsme zvládli opravdu dobře a tak jsme netrpělivě čekali na vyhlášení výsledků.
No a jak to dopadlo, to už jsem předeslala na začátku. S Allstar Teamem jsme obsadili krásné 6. místo a v této kategorii jsme se stali nejúspěšnějším českým týmem.

Na videa našich soutěžních výkonů se můžete podívat zde:

Brno Tigers Senior Cheer Team Jazz:

Czech Allstar Senior Coed Premier:

ME je za námi a my si konečně můžeme dopřát zasloužený odpočinek po náročné sezóně. Ještě bych ráda poděkovala všem, kdo nás podporovali při přípravě na ME. Uvidíme, co překvapivého nám přinese příští sezóna, která začne již v září, kdy také proběhne nábor nových členů do všech věkových kategorií.

Staňte se našimi fanoušky na Facebooku

https://www.facebook.com/pages/Cheerleaders-Brno-Tigers-VSK-Univerzita-Brno/207970589231610

nebo navštivte náš web www.cheerleader.cz

 Posted by at 8.21

Sorry, the comment form is closed at this time.